Expertise en flexibiliteit zijn voor ons een continue pijler en worden door meer dan 30 jaar ervaring in het vastzetten en losmaken van containers en projectlading, onderstreept.

Multifunctionaliteit is onze kracht, waardoor stevedoring (stuwadoors) activiteiten inmiddels naast onze core-business 'lashing & securing' tot onze hoofdactiviteiten behoren. Met name door deze activiteiten kunnen we onze klanten nog beter in hun logistieke proces ondersteunen.

Om onze activiteiten vakkundig en op vrijwel iedere gewenste locatie uit te kunnen voeren, hebben wij de beschikking over een grote voorraad materialen en geavanceerd gereedschap.

Inspelend op de wensen van de klant leveren wij een 24/7 'round the clock-service', zeven dagen per week en 365 dagen per jaar! Wij zijn in staat om een grote hoeveelheid werk op een efficiënte en bovenal veilige manier, te bewerkstelligen.

Veiligheid

Veiligheid is in de Rotterdamse haven een aandachtspunt wat continue aan verandering onderhevig is. De steeds grotere schepen met hoeveelheden die ook nog eens sneller verwerkt moeten worden vragen om constante aandacht van werkgever en werknemers.

ILS besteedt veel aandacht aan voorlichting, scholing en sturing op dit gebied. Havenwerk blijft altijd gevaren met zich meebrengen en kan soms ook ongezond zijn wanneer je als havenwerker niet goed om gaat met de regels en voorschriften. Veilig en gezond werken is in ieders belang en is voor de continuïteit noodzakelijk. Havenwerk blijft vakwerk en kan alleen gedaan worden door vakmensen. Weten hoe veilig en gezond werken in de haven hoort is een onderdeel van het vakmanschap van de havenwerkers. Wij werken daar aan mee door ons personeel continu op te leiden en bij te scholen en te zorgen dat nieuwe werknemers minimaal met een basisdiploma aan de slag gaan.